Monday, October 31, 2022

Izveštaj III i IV dan Obuke teme: Višestruka diskriminacija i briga o sebi

 


U toku sesije o višestrukoj diskriminaciji razgovarale smo o iskustvima diskriminacije, o lezbofobiji i mizoginiji. Učesnice su imale priliku da putem žive biblioteke saznaju više o tome kako je živeti egzistenciju lezbejke sa invaliditetom. Intersekcionalnost Romske lezbejske egzistencije predstavljena je kroz studiju slučajeva.

Na temu brige o sebi izlagale su dve facilitatorke koje su terapeutkinje geštalt orijentacije a takođe imaju iskustvo lezbejske egzistencije. Učesnice su takođe kratko upoznate sa pojmom emotivne pismenosti i predstavljanjem feminističke perspektive iste. Bile su zainteresovane za temu i zanimala ih je razlika između emotivne inteligencije i emotivne pismenosti što im je nakon diskusije pojašnjeno. Učesnice su radile individualnu vežbu mapiranja svojih resursa, a kroz diskusiju koja je usledila predstavljale su različite resurse koje su prepoznale. Radionica je završena igricom povezivanja koja je pokazala da su se tokom obuke upoznale i zbližile i povezale što su i u usmenim komentarima na kraju rada potvrdile.

Pored važnosti teme brige o sebi koju je većina učesnica ocenila najvišom ocenom, učesnice su imale priliku i da predlože teme kojima bi volele da se posvete u nekom narednom periodu.



No comments:

Post a Comment