Thursday, August 25, 2022

Obaveštenje o Obuci Konsultacija za lezbejke

 

Drage žene i lezbejke, dugogodišnje aktivistkinje i feministkinje i one koje tek razmišljate da li je feminizam za vas,

 

Konsultacije za lezbejke vas sve  s radošću pozivaju da da budete učesnice regionalne obuke koja će se održati u oktobru i novembru 2022. uz podršku Trag fondacije. Obuka traje 6 dana, a predviđeno je da se prvi i treći vikend održi u Beogradu (troškove prevoza smeštaja i hrane pokrivaju Konsultacije), a dve subote biće online. Dođite da se upoznamo, družimo, radimo na sebi i pomeramo granice!

        

umetnica: Saba Barnard"Lavica"

 preuzeto sa @WomensArt

Teme i datumi obuke su sledeće:

I i II dan obuke:  subota 1. oktobar FEMINISTIČKI PRINCIPI 

                              nedelja  2. oktobar SOLIDARNOST U LGBT ZAJEDNICI 

 

III dan obuke: subota 8. oktobar OTPOR NACIONALIZMU

                           i FEMINISTIČKE STRATEGIJE  

 OTPORA 

IV i V dan obuke: subota 29. oktobar LEZBOFOBIJA, VIŠESTRUKA DISKRIMINACIJA 

                            nedelja 30. oktobar BRIGA O SEBI 

VI dan obuke: subota 5. novembar  ISTORIJA LEZBEJSKOG POKRETA i LEZBEJSKI DOPRINOS FEMINIZMU 

Šta možete dobiti ovom obukom:

Upoznati bolje sebe i druge, sklopiti nova prijateljstva i pokrenuti neke nove inicijative, upoznati buduće saradnice, proširiti uvide i steći nova znanja. Svaka od učesnica koja bude prisutna na minimum 75% obuke dobiće sertifikat o završenoj Obuci. Facilitatorke obuke: dugogodišnje konsultantkinje za podršku ženama i lezbejkama i aktivistkinje feminističkog i lezbejskog pokreta.

Navodimo da je specifičnost obuke što tim facilitaorki praktikuje predavanje kroz lično iskustvo u kombinaciji sa teorijom i ima interaktivan pristup u grupnom radu. Svaka facilitatorka vodi računa o emotivnom stanju svake od učesnica u procesu rada jer nam je želja da rastemo kako emotivno tako i u saznajnom pogledu. Tu smo da razmenjujemo iskustva i mišljenja.

Zbog ograničenog broja učesnica selekciju ćemo praviti na osnovu sledećih kriterijuma: popunjenog formulara motivacionog pisma i regionalne raspoređenosti. 

 Formular možete preuzeti putem linka. Posebno bismo podstakle žene iz manjih mesta i one koje do sad nisu učestvovale u regionalnim edukacijama da se prijave. Prijave su otvorene i za žene lezbejke iz država regiona: Bosna i Hercegovina i Crna Gora, kao i Severna Makedonija i Kosovo ukoliko razumeju i sporazumevaju se na BHS jeziku.

Popunjen formular motivacionog pisma možete slati do utorka 20. septembra. Tim Konsultacija za lezbejke će do 23. septembra poslati odgovore i dalje informacije za sve one koje budu primljene polaznice Obuke.